top of page

Italia, arriviamo!

Na een periode van dromen, regelen (doen we dit echt?) en inpakken en nog eens inpakken, is het dan eindelijk zover, de verhuizers staan voor de deur! Italia, arriviamo! Italië, we komen er aan!

verhuizing italie

Voorbereiden, nadenken, inpakken, nog meer voorbereiden, bellen, hebben we gas en licht? Nog maar weer eens dozen inpakken en dan is het moment opeens daar, ding dong, de verhuizers! Een gek moment, maar eindelijk is het zover! De dozen en meubels gaan allemaal in de verhuiswagen en dan onderweg naar Italië!

verhuizing italie

Afscheid

Nu wordt het wel heel echt allemaal! Toen we besloten om te gaan waren we vooral enthousiast en blij, nu zijn we gestrest en ook een beetje droevig. We hebben al heel veel afscheid moeten nemen.


Laatste dag school van Matteo, laatste BSO, dag zeggen tegen vrienden en familie, feestje geven enzovoort enzovoort. Nu dringt het toch wel door dat we ook ons leuke huisje écht verkocht hebben en moeten gaan overdragen. Dat doet ook een beetje pijn natuurlijk. En afscheid nemen is niet makkelijk, nooit.


verhuizing italie

Missen

We gaan een heleboel mensen heel erg missen. Maar het avontuur lonkt. Als de verhuizers alles in de auto hebben gepuzzeld (dat was nog wel even hogere wiskunde) is het huis leeg. Heeeeeeel leeg. Alleen nog een stapel spullen die mee moeten met de eigen bus.


Zoveel mensen hebben ons geholpen de laatste tijd, met inpakken, sjouwen, de drank opdrinken die de verhuizers liever niet meenemen en ons van eten hebben voorzien na een lange dag voorbereiden. Hopelijk komen ze allemaal langs in Italië, we gaan het zien.

Kamperen

De eerste afspraken staan al. Eind juli komen de eerste vrienden en collega's ons helpen met schilderen en kamperen in onze tuin en ons lege nieuwe huis.


Die tuin die is 1.100 m2 groot en moet nog volledig worden ingevuld. Nou ja op dertien olijfbomen na dan. Om een begin te maken heeft Mariska heel wat stekjes van planten gemaakt. Zo nemen we een klein beetje van onze heerlijke tuin in Nieuwendijk mee (terug) naar Italië. Samen met de planten die we al eerder mee hebben genomen toen we op vakantie waren en met het verhuizen van de eend, hebben we een beginnetje.

verhuizing italie

Woonwagen

De komende twee weken wonen we in deze woonwagen. Op de foto hier op onze eerste stop in de Elzas, waar we onszelf een hele dag vakantie hebben gegund! Lekker hoor. En dan, 26 juli, de sleutel van ons nieuwe paleis in Toscane. Binnenkort meer hier op het blog.


bottom of page