top of page

Andiamo in Italia

Het is meivakantie! We vertrekken voor twee weken naar Italië. Voor het laatst op vakantie, maar ook om een hoop te regelen.

andiamo in italia

Het is al weer even sinds de laatste update op dit blog. En er is weer een hoop gebeurd. Waar zullen we eens beginnen. Met het belangrijkste nieuws, ons huis in Nederland is definitief verkocht. Geen voorbehoud meer, dus alles is rond! Dat is belangrijk, want dan kunnen we het ook betalen!

andiamo in italia

Voor de laatste keer

We vertrekken voor de laatste keer voor vakantie naar Italië. De bus is ingepakt dus andiamo! In twee dagen via Zwitserland naar het mooiste agriturismo van Italië van Antonella Zampi.


We gaan genieten van Toscane, maar ook het één en ander regelen. Zo moeten we bijvoorbeeld geometra Adriano machtigen om voor ons te tekenen bij de Preliminare en de Rogito. Dat kan vanuit Nederland, met beëdigde vertalingen en notarissen, maar als we toch in Italië zijn kan dat ook gewoon daar bij de Notaris in het Engels. En dat is een stuk goedkoper! We gaan dan misschien naar Zuid-Europa verhuizen, maar we blijven wel Nederlanders hè? Toch weer 550 euro besparing en dat is niet niks.


Gemeente Laterina Pergine Valdarno

Inmiddels is het alweer een maand verder sinds de papieren van het huis bij de gemeente zijn opgevraagd. We hebben er niets meer over gehoord. Maar goed, we gaan Adriano ontmoeten bij de notaris in Pistoia. Wellicht weet hij meer.

andiamo in italia

Wij naar Pistoia. Waren we nog nooit geweest, dus dat pak je als toerist meteen even mee. Naar de notaris. We waren mooi op tijd... wij wel. De notaris en de tolk daarentegen niet.


Adriano is Nederlanders gewend, dus die was er wel. Surprise: hij had de volgende dag afgesproken bij het gemeentehuis van Laterina Pergine Valdarno om het dossier van het huis in te zien. Aansluitend gaat hij naar het huis zelf met de makelaar en de eigenaar. Nu we er toch zijn willen we best aansluiten. We waren er zelf een week eerder al langs gereden om nog eens van buiten te kijken en de buren te leren kennen (leuke mensen), maar de kans om alles nog eens goed te bekijken pakken we met beide handen aan.


Hernieuwde kennismaking

Mariska wilde ook wel graag nog eens naar binnen, want in haar hoofd waren alle kamers inmiddels zo groot als bezemkasten. Hoewel ik de plattegronden meerdere malen onder haar neus heb gehouden met de maten, is in haar hoofd het huis opeens een poppenhuis.

andiamo in italia

Met kriebels in de buik dus weer naar ons huis! Zo voelt het nu toch echt wel. Heerlijk ruim van binnen, dus gelukkig is dat ook weer uit de weg. Mag ik mijn bureau toch meeverhuizen!


Ook nog veel vragen aan de eigenaar kunnen stellen en het één en ander op kunnen meten. En de tuin natuurlijk nog eens goed uitgecheckt. Dat prikkelt ook de geest wel moet ik zeggen. Maar liefst 1.100 m2 land die we kunnen vullen. Nou ja er staat natuurlijk wel al wat, maar mogelijkheden genoeg natuurlijk.


A norma

Toen iedereen weg was heb ik nog even met de drone gevlogen, zie de video onderaan. En weer terug in Nederland kwam het goede nieuws. Ons huis hoort bij de 20 procent van de huizen waar alles gewoon klopt! Zeldzaam, maar we kunnen 19 mei door voor de Preliminare (dat wordt weer geld overmaken) en we zetten in op 24 juli voor de Rogito en sleuteloverdracht. Duimen maar!


Nu nog heeeeeeeeel veeeeeel regelen. Maar daarover later meer.


bottom of page